NETPlanners Portal / Smart Strategic Planner

Optikai hálózatfejlesztések támogatása

Optikai hálózatfejlesztések előkészítésének, tervezésének és kivitelezésének támogatása – távközlési szolgáltatók és beruházók számára

A fényvezető kábeles kommunikáció kiemelkedő előnyei folytán minden új távközlési gerinchálózat fényvezető kábeleken alapul. Ahhoz, hogy ez a hálózati lehetőség mindenki számára elérhető legyen és szinte korlátlan sávszélességet nyújtson, hatalmas fejlesztésekre van szükség az elérési és aggregációs hálózatok területén. A hosszútávú megoldást az jelenti, ha a fényvezető kábel eljut a végfelhasználókig és a mobil bázisállomásokig.

A kisebb–nagyobb térségekben és településeken, a fényvezető elérési és aggregációs hálózatok megvalósítása költség- és időigényes beruházás, amely során ráadásul számos előfeltételnek kell eleget tenni. Az optikai hálózattervezés előkészítése, a részletes tervezés, valamint a kivitelezés során számos üzleti és műszaki döntést kell hozni. A Netvisor NETPlanners Portal terméke ezen összetett munka minden fázisában segíti a fővállalkozó beruházót, a tervezőket és a kivitelezőket.

nagyításhoz klikkeljen a képre

A NETPlanners Portal a hálózatfejlesztési projektek teljes életciklusa során

 • Biztosítja a fényvezető hálózat tervezésének műszaki és kereskedelmi előkészítését
 • Támogatja a részletes engedélyezési és kiviteli tervezés folyamatát a keretrendszer szerves részét képező szerkesztő eszközökkel, rugalmasan testre szabható megjelenítési, automatizált ellenőrzési, adatszolgáltatási és adatkinyerést biztosító eszközkészlettel
 • Támogatja a kivitelezési projekt menedzsmentjét ütemezési és térinformatikai adatokkal, a megvalósításban közreműködők kollaborációjának biztosításával

A NETPlanners Portal / Smart Strategic Planner (SSP) használatának előnyei

Optimalizált automatikus hozzáférési- és transzport hálózati tervezés

Termékünk hozzáférési- és transzport hálózatok automatikus tervezését biztosítja. Ez a hagyományos tervezéshez viszonyítva műszaki- és költségszempontokból egyaránt jóval optimálisabb eredményt garantál, gyors – több ezer végpontszámú hálózatok percek alatti megtervezésével, szál-szintű technológia-specifikus terv alternatívák előállításával. Az automatikus tervezés GPON, VDSL, HFC, AETH, P2P, DWDM, IP és 5G fronthaul technológiákhoz lett implementálva.

Az SSP felgyorsítja az elérési (NGA) és transzport hálózat tervezését és kiépítését. Gyorsan és költséghatékonyan meghatározhatók egy megadott régió hálózatának pontos telepítési költségei. A portál automatizált adattisztítással és manuális szerkeszthetőséggel segíti a hatékony munkavégzést, akár stratégiai szintű tervezést, akár kiviteli tervezést végzünk. A tervezők számára a manuális beavatkozás a tervezés tetszőleges pontján biztosított. Rugalmas felépítésének köszönhetően az SSP jövőbeli technológiákat, regionális előírásokat és gyártó és szolgáltató specifikus követelményeket is támogat.


Mutass többet

Felhőalapú, egyidejű hozzáférés a projekt összes résztvevőjének

Az optikai hálózat tervezése és a kivitelezési projekt során az összes érintett egyidejűleg és könnyen hozzáférhet a számára releváns adatokhoz a webes elérésű portálon keresztül.

A portál komplex jogosultságkezelés mellett, lehetővé teszi a döntéshozók és a tervezők számára, hogy hatékonyan lehessen létrehozni, módosítani és elemezni a verziókövetéssel ellátott hálózati terveket és a felmért üzleti- és tervezési információkat. A tervezés és kivitelezés állapota, előrehaladása és eredménye tetszőleges számú részvevő esetén is könnyen követhető, akár országos méretű hálózatfejlesztések kezelése egyetlen központi felületen keresztül biztosítható. A NETPlanners Portal tehát egy vállalati folyamatokra szabható, közös csoport munkát támogató, egységes térinformatikai hálózati modellre alapozott munkaasztal.


Mutass többet

A tervezőrendszerben előállított eredmények exportálása flexibilis módon alakítható az ügyfél igényeknek megfelelően

A tervektől a végső dokumentációig az adatok térinformatikai, az objektumok attribútumait tartalmazó adatbázisban vannak tárolva, amely az igényeknek megfelelő lekérdezést, feldolgozást és megjelenítést tesz lehetővé.

A részletes térinformatikai alapú tervek és költségszámítások (BOM: anyaglista, és CAPEX jelentés) azonnal használhatók mind a berendezések és építési beszerzés, valamint a telepítési projekt átfogó menedzselése számára. Rendszerünk FME Server integrációval több, mint 450 különböző típusú adatforrást kezel, amelyek között legtipikusabbak az Oracle, PostGIS, MSSQL adatbázisok, Excel fájlok, AutoCAD DWG rajzok és Esri Shape fájlok.


Mutass többet

A projekt teljes életciklusa során támogatja a különféle folyamatokat

A projekt részvevői könnyebben kommunikálhatnak egymással, amely elősegíti a projekt határidőre történő megvalósulását. A késedelmes vagy a szerződöttől eltérő teljesítés gyorsan azonosítható a valós időben megvalósuló követésnek köszönhetően.

A rendszer flexibilis kialakításának köszönhetően hatékonyan testre szabhatóak a felhasználói szerepkörök, a kezelt adatok és azok interfészei, illetve a támogatott folyamatok.


Mutass többet

Fő portál szolgáltatások és tervezési eredmények

A portálon tervezett hálózatokkal kapcsolatosan automatikusan előállíthatók az alábbi fontos tervezési eredmények, amelyek nagy mértékben növelik a tervezés hatékonyságát és minőségét. A portál szolgáltatások támogatják összes érintett résztvevő együttműködését és növelik a hálózati infrastruktúra fejlesztések megtérülését.

  HLD és LLD rendszertervek

 • Berendezés és eszköz lista
 • Átviteli csatorna igény elvezetési útvonalak
 • CAPEX, OPEX meghatározása
 • Kábelek listája, paraméterei, nyomvonala, kábel kitűzési pontjai stb.
 • Nyomvonal markerek generálása
 • Szálkiosztási rajz
 • Hálózat rendelkezésre állási számítás (DTR)
 • Csillapítás számítás
 • Sebezhetőség és kihasználtság számítás
 • Kábelrendező beültetési rajz
 • A hálózat építéssel érintett ingatlanok listája
 • Aknafelvételi lapok, csőkép

  Építés engedélyezési hatósági dokumentumok előállítása

  Tervezői együttműködés támogatása:

 • a szakági tervezők között
 • a közreműködő hatóságokkal
 • a közmű üzemeltetőkkel

  Műszaki nyilvántartási adatbázis feltöltése a megvalósult hálózati adatokkal


Mutass többet

Kapcsolódó anyagok

Referenciák

 • SZIP (Szupergyors Internet Projekt) referenciatervezés
 • SZIP pályázati tervek készítése
  (Magyar Telekom, Invitel stb.)
 • GSM-R 2 optikai hálózattervezés
 • NTG
 • HBONE/Diákháló
 • MÁV hálózat konszolidáció

További termékeink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal

Back to top