Fault Manager

Hiba- és riasztás felügyelet

Elősegíti a gyors hibaelhárítást, a szolgáltatáskiesések időtartamának minimalizálását, illetve a proaktív hibamenedzsmentet

A Netvisor Fault Manager (FM) terméke egy egységes hiba- és riasztásfelügyeleti platform, amely az infokommunikációs szolgáltatói rendszerekben jelentkező hibák és hibajelenségek okainak meghatározásában hatékony támogatást tud nyújtani. A Fault Manager az ICT szolgáltatások alkotóelemei közötti összefüggések alapján lehetővé teszi az eredendő hibaokok leszűkítését és egyértelmű behatárolását.

A termék elősegíti a gyors hibaelhárítást, a szolgáltatáskiesések időtartamának minimalizálását, illetve a proaktív hibamenedzsmentet.

A Fault Manager lehetőséget nyújt az érintett szolgáltatásokra vonatkozó meghibásodások hatásainak elemzésére is, ami alapjául szolgálhat a szolgáltatások minőségének javításához.

Egységes, gráf alapú, gyártó- és technológia-független adatmodellje, valamint rugalmas szabályrendszere lehetővé teszi az alkotóelemek közötti tetszőleges összefüggés meghatározását és egységes kezelését.

Áttekinthető felhasználói felülete segíti a napi üzemeltetési feladatok gördülékeny ellátását, valamint a rugalmasan testre szabható értesítési rendszer támogatja a gyors és proaktív hibalokalizálást és hibaelhárítást.

nagyításhoz klikkeljen a képre

Igény szerint összeállítható és konfigurálható dashboardjai egységes és átfogó képet nyújtanak a szolgáltatások állapotáról, illetve a riasztásokról.

Könnyen integrálható működéstámogató rendszerekbe a szabványos iparági, valamint webes interfészeken és API-kon keresztül.

A Fault Manager főbb tulajdonságai

Az alkalmazásokhoz és az IT infrastruktúra elemeihez szinkronizálható plug-in és agent alapú architektúrájának köszönhetően, valamint eseményfogadó modulja segítségével bármilyen hálózati esemény becsatornázható a hiba felügyeletbe – legyen annak forrása akár berendezés akár külső felügyeleti rendszer.

A képernyők integrálhatók a szolgáltatások és alkotóelemeik állapotát megmutató felületekhez és adatlapokhoz, valamint a riasztás összefoglalókhoz.

Magas szinten illeszthető ticketing rendszerekhez.

A Fault Manager használatának előnyei

Konszolidálja a különböző felügyeleti rendszerek adatait

A nagyvállalatok, távközlési cégek és kormányzati szervezetek komplex hálózatainak és informatikai rendszerek átfogó felügyeletét tudja ellátni. Egységes konzolon jeleníti meg az egyes rendszerekben keletkezett hibákat.

Korrelálja az összefüggő hibákat

Az ICT környezetben fellépő hibákat képes egymáshoz korrelálni, felfedve akár különböző rendszereken átívelő hibajelenségeket is.

Azonosítja a gyökérhibákat

A FaultManager a hibák közötti összefüggéseket hatékonyan elemezve képes beazonosítani az eseményeket okozó gyökér hibákat (root cause-okat) ezzel lerövidítve a hibaelhárítási folyamatot. A gráf adatbázis és a rugalmas szabályrendszer lehetővé teszi tetszőleges összefüggés kezelését és optimalizálja a hibaelhárítási folyamatot.

A felügyelt környezet állapotának áttekinthetősége

A Fault Manager igény szerint összeállítható és konfigurálható dashboardjai, a testreszabható riasztás és nyilvántartási elem nézetei átfogó képet biztosítanak a szolgáltatások állapotáról.

Magas szintű integrálhatóság

A FaultManager a plug-in alapú architektúrájával támogatja és elősegíti a működéstámogató rendszerekbe való könnyű integrálhatóságot (eseményfogadás, nyilvántartás, ticketing rendszerek).

Kapcsolódó anyagok

Referenciák

  • BorgWarner
  • MÁV

További termékeink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal

Back to top